Receptpligtig cannabidiololie betragtes som en effektiv medicin mod anfald. Imidlertid er der behov for mere forskning for at bestemme andre fordele og sikkerhed ved cannabidiol.

Cannabidiol er et kemikalie, der findes i marihuana. Dette stof indeholder ikke tetrahydrocannabinol (THC), den psykoaktive ingrediens, der findes i marihuana, der producerer en høj. Den sædvanlige formulering af cannabidiol er olie, men dette produkt sælges også som et ekstrakt, en fordampet væske og en oliebaseret kapsel. Mad, drikkevarer og skønhedsprodukter er blandt mange af de cannabidiol-infunderede produkter, der er tilgængelige online.

I øjeblikket er det eneste cannabidiolprodukt, der er godkendt af Food and Drug Administration, en receptpligtig olie kaldet Epidiolex. Det er godkendt til behandling af to typer epilepsi. Ud over Epidiolex varierer statsloven om brug af cannabidiol. Selvom cannabidiol undersøges som en behandling for en lang række tilstande, herunder Parkinsons sygdom, skizofreni, diabetes, multipel sklerose og angst, er forskningen, der understøtter lægemidlets fordele, stadig begrænset.

Brugen af ​​cannabidiol medfører også nogle risici. Selvom det ofte tolereres godt, kan cannabidiol forårsage bivirkninger, herunder mundtørhed, diarré, nedsat appetit, døsighed og træthed. Cannabidiol kan også interagere med andre lægemidler, du tager, såsom blodfortyndende medicin.

En anden bekymring er upålideligheden af ​​renhed og dosering af cannabidiol i produkter. En nylig undersøgelse af 84 cannabidiolprodukter købt online viste, at mere end en fjerdedel af produkterne indeholdt mindre cannabidiol, end der var anført på etiketten. Derudover blev THC fundet i 18 produkter.

Hvis du planlægger at bruge produkter, der indeholder cannabidiol, anbefales det at du taler med din læge først.

Artiekl: https://www.mayoclinic.org/es-es/healthy-lifestyle/consumer-health/expert-answers/is-cbd-safe-and-effective/faq-20446700

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *